TV

Deng i beste sendetid

For kinesere flest er Deng Xiaoping kommunist­lederen som åpnet landet for velstand og kapitalisme. Dette bildet gjør landets ledere alt for å holde fast på. Det siste er en overraskende populær tv-serie.

Posted on

Innerst i et lite hus masserer en far ryggen til sin lamme sønn. Ømme blikk, bluferdig stillhet: Den kommende kinesiske lederen Deng Xiaoping passer på sønnen Pufang. Under kulturrevolusjonen åtte år tidligere kastet rødegardister Pufang ut av tredje etasje på universitetet i Beijing. Slik begynner tv-serien.

Hver uke fra 8. august til 8. september sendte statskanalen CCTV-1 daglig to episoder på 45 minutter. Serien tar for seg «den lille styrmannens» liv og levnet fra 1976 til 1984 (altså før studentprotestene på Den himmelske freds plass ble brutalt slått ned i 1989). Tv-serien sammenfaller med feiringen av at det er 110 år siden fødselen til lederen som åpnet Kina mot verden etter 1979. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver