Moores elektriske revolusjon

Etter å ha brukt de siste ti årene på å skrive en roman som er lengre enn Bibelen, lager Alan Moore nå sitt bud på framtidens tegneserier: Electricomics.

Helt fullt er det ikke, men folksomt i den 1500 personer store Victoria Hall i Leeds rådhus noen minutter før Alan Moore skal på scenen. Vi har nettopp sett filmen Show Pieces, som han har laget sammen med regissøren Mitch Jenkins. Det er den første filmen Moore har skrevet og er produsert med hans involvering. Tegneserieforfatteren er ellers mest kjent for å kritisere og distansere seg fra filmatiseringer av verkene sine, ofte med god grunn. Den første, From Hell om Jack the Ripper, gjorde tegneserie-romanens filosofiske epokeskildring til et krimmysterium med en opiumrøykende Sherlock Holmes-variant som etterforsker. Siden fulgte League of Extraordinary Gentlemen, V for Vendetta og Watchmen. Folkefinansierte og surrealistiske Show Pieces, satt sammen av fem kortfilmer lagt til en marerittversjon av Moore og regissørens hjemby Northampton, er en direkte motsetning til de store og kommersielle Hollywoodproduksjonene.


(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

På sporet av depresjonen

Neste sak

Ikke kun med øjet kan vi se

Andre saker om Tegneserie

Amerikas delte stater

Amerikanerne kutter all kontakt med omverdenen og bygger en festning rundt landet. En radikalisert venstreside tyr

Alternativ anerkjennelse

På årets tegneseriefestival i Angoulême demonstrerte franske serieskapere mot stadig vanskeligere levekår. Siden 1990-tallet har alternative

Til siste mann

Pandemier har gang på gang utslettet samfunn i tegneseriene. Særlig går det hardt utover menn når

Brecht i Brooklyn

Han har fortolket Romeo og Julie med graffiti og ghettoblastere, men med sitt nye kulturkritiske magasin

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.