Moores elektriske revolusjon

Etter å ha brukt de siste ti årene på å skrive en roman som er lengre enn Bibelen, lager Alan Moore nå sitt bud på framtidens tegneserier: Electricomics.

januar 2015

Helt fullt er det ikke, men folksomt i den 1500 personer store Victoria Hall i Leeds rådhus noen minutter før Alan Moore skal på scenen. Vi har nettopp sett filmen Show Pieces, som han har laget sammen med regissøren Mitch Jenkins. Det er den første filmen Moore har skrevet og er produsert med hans involvering. Tegneserieforfatteren er ellers mest kjent for å kritisere og distansere seg fra filmatiseringer av verkene sine, ofte med god grunn. Den første, From Hell om Jack the Ripper, gjorde tegneserie-romanens filosofiske epokeskildring til et krimmysterium med en opiumrøykende Sherlock Holmes-variant som etterforsker. Siden fulgte League of Extraordinary Gentlemen, V for Vendetta og Watchmen. Folkefinansierte og surrealistiske Show Pieces, satt sammen av fem kortfilmer lagt til en marerittversjon av Moore og regissørens hjemby Northampton, er en direkte motsetning til de store og kommersielle Hollywoodproduksjonene.


(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal