/

Absolutt mannssjåvinisme

Bokhandleren i Kabul av Åsne Seierstad ble nylig utgitt i fransk oversettelse. Vi bringer her Le Monde diplomatiques omtale av boka.

Bokhandleren i Kabul av Åsne Seierstad ble nylig utgitt i fransk oversettelse. Vi bringer her Le Monde diplomatiques omtale av boka.

Bokhandleren i Kabul er skrevet av en norsk journalist, og er en av de største suksessene i Norges litterære historie. Den er allerede utgitt i omkring 15 land, og møter overalt glødende interesse. Hva er det med denne boka som gjør at den blir gjenstand for så stor entusiasme? Og kan en nordisk forfatter fortelle oss noe nytt om et land så mystisk og langt borte som Afghanistan?

Den kjente reporteren Åsne Seierstad befant seg i sonen som ble kontrollert av Nord-Alliansen da USA i oktober 2001 starter sin offensiv mot talibanstyret. Hun følger kommandant Massoud og hans kampfeller på deres seierrike ferd frem til Kabul. Men når kampene tar slutt, daler også medienes interesse for Afghanistan. For å få tiden til å gå, tar Seierstad regelmessig turen til Kabuls eneste bokhandel, hvor hun samtaler på engelsk med Sultan Kahn, en mann på omtrent 50, offer for talibans bokbrenning, og samler på gamle manuskripter. (…)

Default thumbnail
Forrige sak

Totalovervåking

Default thumbnail
Neste sak

Den femte statsmakt

Andre saker om Afghanistan

Ideologi med strøm

De vestlige styrkene skal trekkes ut av Afghanistan i 2014. Situasjonen i landet virker ikke bedre

Bankskandalen i Kabul

Kabul Bank var en av få suksesser i gjenoppbyggingen av Afghanistan. Helt til sentralbanksjefen avslørte den

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.