Afghanistan / Litteratur

Absolutt mannssjåvinisme

Bokhandleren i Kabul av Åsne Seierstad ble nylig utgitt i fransk oversettelse. Vi bringer her Le Monde diplomatiques omtale av boka.

Posted on

Bokhandleren i Kabul er skrevet av en norsk journalist, og er en av de største suksessene i Norges litterære historie. Den er allerede utgitt i omkring 15 land, og møter overalt glødende interesse. Hva er det med denne boka som gjør at den blir gjenstand for så stor entusiasme? Og kan en nordisk forfatter fortelle oss noe nytt om et land så mystisk og langt borte som Afghanistan?

Den kjente reporteren Åsne Seierstad befant seg i sonen som ble kontrollert av Nord-Alliansen da USA i oktober 2001 starter sin offensiv mot talibanstyret. Hun følger kommandant Massoud og hans kampfeller på deres seierrike ferd frem til Kabul. Men når kampene tar slutt, daler også medienes interesse for Afghanistan. For å få tiden til å gå, tar Seierstad regelmessig turen til Kabuls eneste bokhandel, hvor hun samtaler på engelsk med Sultan Kahn, en mann på omtrent 50, offer for talibans bokbrenning, og samler på gamle manuskripter. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver