Hvilken innflytelse har fransk tenkning i Norge?

Fransk filosofi og åndsliv har satt dype spor i europeisk historie. Vårt kontinent hadde sett annerledes ut uten den franske revolusjonen og menneskerettserklæringen. Fransk litteratur og kultur har en høy stjerne verden over. Vi spør oss likevel hvordan situasjonen er for fransk tenknings innflytelse i Norge. I en intervjuserie snakker vi med sentrale norske tenkere, som alle har et nært forhold til Frankrike.

november 2003

Arild Utaker (f. 1945) er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen. Hans nyeste bok, om lingvisten Ferdinand de Saussure, skapte tidligere i år oppsikt i Paris, blant annet med en stort anlagt rundebordsdebatt på Collège International de Philosophie. At en norsk filosof blir lagt merke til i Frankrike er i seg selv en begivenhet.

– Hvilket bilde har man i Norge idag av fransk filosofi? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal