Hvad vil det sige at være menneske?

Filosofiens opgave er at studere mennesket som et normativt væsen, der kan påtage sig en rationel forpligtelse, mener den amerikanske filosof Robert Brandom.

Den amerikanske filosof Robert Brandom er netop blevet tildelt den prestigefyldte Mellon Distinguished Achievement Award på 1,5 million dollars. Ifølge The Mellon Foundation er han «en af de mest kreative filosoffer der arbejder inden for sprog- og bevidsthedsfilosofi idag». Brandom er professor i filosofi ved University of Pittsburgh. Hans foreløbige hovedværk er Making It Explicit fra 1994. Det er en mere end 600 sider lang diskussion centreret omkring et fundamentalt spørgsmål indenfor sprogfilosofien, nemlig hvordan vi skal forstå sproglig mening, dvs. det forhold at nogle af vores lyde er ord, der betyder noget. Brandoms svar på dette og andre filosofiske spørgsmål adskiller sig fra mainstream amerikansk filosofi ved at det ikke blot trækker på den engelsksprogede, men også i høj grad på den tyske filosofiske tradition.

– Hvad er udgangspunktet for din analyse af sproglig mening i Making It Explicit? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0