Kommentar

Den sosialøkonomiske muren

Fra New Orleans viste de mest sjokkerende påstandene i media seg å være usanne. Men rapportene hadde materiell effekt.

Posted on

Ifølge en velkjent antropologisk anekdote svarer «de primitive», som vi tillegger en viss overtro, benektende på spørsmålet om de tror at de stammer fra for eksempel fisker eller fugler: «Selvfølgelig ikke! Vi er ikke dumme! Men vi er blitt fortalt at forfedrene våre faktisk trodde på det...»

De gamle overfører sin tro til de unge. Gjør ikke vi det samme med våre barn? Vi lærer de yngste om julenissen, siden de formodentlig tror på han – og vi vil ikke skuffe dem. De later som om de tror på han for ikke å skuffe oss. (Vi beholder vår tro på naiviteten, og de beholder presangene..) (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver