India Kaste

Kaste eller klasse?

Kastebegrepet er sentralt i Indias politikk. India vil inkludere individer med forskjellig sosial bakgrunn med kvoteordninger. I praksis er «klasse» blitt en omskrivning av «kaste» skapt under det britiske koloniveldet. Politikken bak kvoteordningene gjenspeiler mange uløste spenninger og problemer i indisk politikk.

Posted on

Den første uken i april 2006 annonserte Indias Human Resource Development Minister at «kvoteordningene» for «andre tilbakesatte klasser» (Other Backward Classes, OBC) i føderalt finansierte utdannelsesinstitusjoner skulle utvides. Det kom en viss høyrøstet protest blant studenter, akademikere og andre deler av middelklassen. Men siden alle de politiske partiene for en sjelden gang var enige, ble det fort stille.

Dette stod i kontrast til situasjonen i 1990, da det oppstod omfattende og voldelige demonstrasjoner etter at statsminister V. P. Singh annonserte at stillinger i det offentlige skulle reserveres for OBC. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra India

Full kontroll

Etter valget har BJP absolutt flertall i det indiske parlamentet.

Indias 17.

Bortenfor Bollywood

Mytologiske fortellinger og superhelter har lenge hersket i indiske tegneserier. Nå bytter

0 kr 0
Gå til Toppen