5 løgner 2 centimeter til side for virkeligheten

Filmskaper Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er kjent for å ha innført trashfilmen til Norge og en rekke kontroversielle kortfilmer. Nå debuterer han som manusforfatter og langfilmregissør med filmen Fem løgner. Le Monde diplomatique har møtt Krutzkoff Jacobsen.

august 2007

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen kommer syklende nedover Karl Johan i et nærmest filmnoiraktig striregn, med én hånd på styret mens den andre prøver å kontrollere en oppslått paraply som ser ut til å leve sitt eget liv. Jeg må innrømme at jeg både er nervøs og nysgjerrig før møtet med denne filmskaperen, med et rykte som ankommer lenge før han skylles inn foran Grand Hotell der vi skal møtes.

Den nå 45 år gamle Jacobsen gjorde seg midt på 90-tallet like beryktet som kjent da han slapp løs trashfilmen på det norske publikum. Godt etablert som norsk søppelkonge fikk han i 2003 likevel et kommersielt gjennombrudd med kortfilmen Fremdragende timer som blant annet vant Teddyprisen i Berlin. Han er kjent for å være personlig og frittalende på grensen til det tourettiske, og har i tillegg levert flere både spissformulerte og velformulerte angrep på norsk film. Når man hever pisken på denne måten blir selvfølgelig fallhøyden stor, og det er kanskje derfor det er en overraskende ydmyk spillefilmdebutant som uttaler seg når vi endelig får satt oss ned. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal