Ingen lykkelig slutt

Vi har snakket med regissøren bak kjente filmer som Basic Instinct, Total Recall og Starship Troopers. Paul Verhoeven forteller om sin nye film Black Book som tar et oppgjør med nederlandsk krigshistorie.

januar 2008

Etter Hollow Man sa du at du skulle lage en film om Rasputin. Hva skjedde mellom det prosjektet og Black Book?

– «Rasputin» er fortsatt på idéstadiet. Jeg har måttet gi opp mange andre prosjekter på grunn av manglende finansiering og tilgjengelige skuespillere. Når man blir mer selektiv og ønsker å skifte stil og eller tema, har man noen ganger ikke noe annet valg. Etter Hollow Man, som jeg ikke var særlig fornøyd med, følte jeg et behov for å slutte med science-fiction og gå tilbake til historiske eller samtidige fortellinger. Det var svært vanskelig, framfor alt i USA der du blir dømt til å spille samme rolle om og om igjen. På 90-tallet trodde jeg at jeg kunne endre oppfatningen man hadde om meg med Basic Instinct. Men den kommersielle floppen til Showgirls satte meg på plass. Med tanke på kostnadene og spesialeffektene, gjorde Hollow Man meg mest kvalm over at jeg ikke klarte å skrive inn et politisk innhold – som i Robocop eller Starship Troopers. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal