Irske eventyr og fortellinger

Hugo Hamilton ble født i 1953 og vokste opp i fattigstrøkene i Dublin med en nasjonalistisk irsk far og antinazistisk mor fra Berlin. Dette «brakkbarnet», for å bruke tittelen på hans selvbiografi, føler et sterkt brorskap med de som ikke har klart å tilpasse seg moderniteten, de som lever i indre eksil. Slik viderefører han en av de store tradisjonene i irsk litteratur.

juli 2010

Vi irer har et eget lag med fantasien. Dette er noe vi er blitt kjent for verden over. Vår enestående evne til å iscenesette oss selv. Her i Irland er det ofte slik at fortellingen, hvordan vi framstiller oss selv, er viktigere enn presise minner om hva som faktisk skjedde. Praten, overdrivelsene, vår evige hang til å kommentere våre liv og vårt land teller like mye som den objektive virkeligheten.

Her sitter jeg og henfaller til de samme nasjonale stereotypiene jeg alltid har forsøkt å holde meg langt unna. Men den viktige rolle som fantasien har spilt i utviklingen av det irske samfunnet sier kanskje ennå i dag noe om våre sterke og svake sider. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal