Ikke kun med øjet kan vi se

I Origins er en ambitiøs, men også alvorligt rodet og rodløs science fiction-film, der både ønsker at være romance, thriller, videnskabskritik og sikkert også noget fjerde.

Hvad er det med menneskets store fidus til øjet? Hvorfor tillægger vi dette organ så stor en betydning? Ikke blot anerkender vi øjets funktionelle vigtighed indefra og ud, som kroppens lyscensor, som det organ der kan opfange verden og hjælpe os til at navigere i den. Nej, vi hæfter os ligeledes ved øjets kvaliteter udefra og ind. At vi kan iagttage øjet og spore noget heri. Øjet ser, men øjet kan også blive set på. Vi mener, at vi kan se ind i et andet menneskes øjne og udlede noget om denne person. Hvem er han? Hvordan gebærder han sig? Hvilken personlighed bærer han rundt på? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Moores elektriske revolusjon

Neste sak

Håpefull Halle

Andre saker om Film

Ungdom, ku og gissel

Kolombianske Monos om geriljaens lærlinger blir ofte en lyrisk oppdagelsesreise i frodig

0 kr 0