Venezuela

Fanget i spekulativ korrupsjon

Varemangelen viser at Venezuela er i dyp økonomisk krise. En krise knyttet til et korrupt valutasystem som strekker seg helt tilbake til 1980-tallet.

Posted on

Varemangelen har ikke ført til tomme butikkhyller i Caracas. Butikkene kompenserer det begrensede vareutvalget med hyllemeter etter hyllemeter med de samme produktene. Men stablene med tannpasta hjelper ikke Cecilia Torres som har stått i kø i flere timer for å få tak i melk og vaskemiddel: «Vi må finne en trylleformel som forvandler tannkrem til melk,» sier hun ironisk.

Regjeringen mener butikkjedene og de store grossistene har skylden for situasjonen. Ifølge regjeringen forsøker de å gjøre det samme som Chiles private næringsliv gjorde mot Salvador Allende på begynnelsen av 1970-tallet: De fratar befolkningen basisvarer for å skape sinne. I februar ga president Nicolas Madura politiet ordre om å stenge 36 butikker i supermarkedkjeden Diá a Diá og arrestere ledelsen som han anklager for å føre en «matkrig mot folket».[ref] «Maduro ordena la ocupación de los 36 ‘Practimercados Día a Día’» i El Universal, Caracas, 2. februar 2015.[/ref] (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver