Klikk på kartet for å forstørre.
Midtøsten

Amerikanere i villrede

I forlengelse av bombingen i Jemen utelukker ikke Saudi-Arabia en bakkeoperasjon for å motvirke Irans innflytelse. Samtidig forsøker Washington desperat å dempe spenningen for å unngå å måtte sende inn bakkestyrker.

Posted on

Våren kom endelig til Washington nå i slutten av april. Men verken de blomstrende kirsebærtrærne eller temperaturstigningen demper stemningen av forbløffelse og latent bekymring som hersker i hovedstaden. Fra korridorene i Kongressen til møterommene i forskningssentrene langs Massachusetts Avenue og Connecticut Avenue møter jeg stadig de samme spørsmålene: Hva er det egentlig som skjer i Midtøsten og hva må USA gjøre for ikke å kjøre seg fast der igjen?

Avisenes har nesten hver dag forsider om borgerkrigen i Syria, brutaliteten til Den islamske staten (IS) og de ni arabiske landenes bombing i Jemen – for ikke å glemme sekteriske voldsepisoder mellom sunnier og sjiaer. Men den amerikanske strategien er vanskelig å få øye på. I et Midtøsten i flammer sliter USA også med å berolige sine allierte, enten det dreier seg om Saudi-Arabia, de andre oljemonarkiene, Egypt eller Irak. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver