Klikk på kartet for å forstørre.

Amerikanere i villrede

I forlengelse av bombingen i Jemen utelukker ikke Saudi-Arabia en bakkeoperasjon for å motvirke Irans innflytelse. Samtidig forsøker Washington desperat å dempe spenningen for å unngå å måtte sende inn bakkestyrker.

Våren kom endelig til Washington nå i slutten av april. Men verken de blomstrende kirsebærtrærne eller temperaturstigningen demper stemningen av forbløffelse og latent bekymring som hersker i hovedstaden. Fra korridorene i Kongressen til møterommene i forskningssentrene langs Massachusetts Avenue og Connecticut Avenue møter jeg stadig de samme spørsmålene: Hva er det egentlig som skjer i Midtøsten og hva må USA gjøre for ikke å kjøre seg fast der igjen?

Avisenes har nesten hver dag forsider om borgerkrigen i Syria, brutaliteten til Den islamske staten (IS) og de ni arabiske landenes bombing i Jemen – for ikke å glemme sekteriske voldsepisoder mellom sunnier og sjiaer. Men den amerikanske strategien er vanskelig å få øye på. I et Midtøsten i flammer sliter USA også med å berolige sine allierte, enten det dreier seg om Saudi-Arabia, de andre oljemonarkiene, Egypt eller Irak. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Skjebnesvangre graviditeter

Default thumbnail
Neste sak

Islamofobi og demografi

Andre saker om Midtøsten

0 kr 0