Filmisk set The Center Will Not Hold

Filmisk set – desember

Didion var en modstemme, der påpegede de skyggesider, som hippiekulturen rummede, heriblandt de mange svigtede børn der måtte lide under forældrenes iver efter det frie og grænsesøgende liv.

Posted on

For nylig havde Netflix premiere på en dokumentarfilm, jeg længe har set frem til: det filmiske portræt af den amerikanske forfatter Joan Didion, med undertitlen The Center Will Not Hold, lavet af Didions nevø Griffin Dune. Filmen skulle dog vise sig at være noget af en skuffelse.

Jeg har længe været tiltrukket af Didions skrivestil og hendes særlige evne til at omskabe mindre observationer til belevne iagttagelser om tiden og omgivelserne. At skabe substans med få, velvalgte ord om det, hun ser. Nu, hvor jeg opholder mig i Berkeley, er hendes skrivning for alvor levende for mig. Hun gik her på universitet, hvor hun fik en grad i engelsk, og hun skrev nogle af hendes mest kendte reportager fra ungdomsoprøret i San Francisco, hvor filmen da også tager sin start. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Filmisk set

0 kr 0
Gå til Toppen