Filmisk set – desember

Didion var en modstemme, der påpegede de skyggesider, som hippiekulturen rummede, heriblandt de mange svigtede børn der måtte lide under forældrenes iver efter det frie og grænsesøgende liv.

For nylig havde Netflix premiere på en dokumentarfilm, jeg længe har set frem til: det filmiske portræt af den amerikanske forfatter Joan Didion, med undertitlen The Center Will Not Hold, lavet af Didions nevø Griffin Dune. Filmen skulle dog vise sig at være noget af en skuffelse.

Jeg har længe været tiltrukket af Didions skrivestil og hendes særlige evne til at omskabe mindre observationer til belevne iagttagelser om tiden og omgivelserne. At skabe substans med få, velvalgte ord om det, hun ser. Nu, hvor jeg opholder mig i Berkeley, er hendes skrivning for alvor levende for mig. Hun gik her på universitet, hvor hun fik en grad i engelsk, og hun skrev nogle af hendes mest kendte reportager fra ungdomsoprøret i San Francisco, hvor filmen da også tager sin start. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0