/

Kinas framtidige landbruk sås i Nederland

Etter at melaminforgiftet melk skapte skandale i Kina i 2008, har kinesiske studenter strømmet til landbruks­universitetet i Wageningen i Nederland.

Det er ikke mange folk på universitetsområdet denne lørdagsmorgenen, men Gu Shenghao (27) har sittet foran datamaskinen siden sola sto opp. Han har et lite kontor på Radix, et bygg som tilhører universitetets planteavdeling og huser maskiner for DNA-sekvensering og eksperimentelle drivhus. Doktorgradsstudenten fra Kinas landbruksuniversitet i Beijing er sønn av en offentlig ansatt og en klesselger. Han vokste opp i Baiyin i Gansu-provinsen, kjent for sine røde fjell og fruktbare jorder langs Den gule floden.

Veilederen hans har skaffet ham et toårig stipend fra sentralmyndighetene for å fullføre forskningen sin i en nederlandsk landsby. «Landbruksuniversitetet i Wageningen er verdenskjent som et laboratorium for høyteknologisk jordbruk», sier han. «Universitetet topper alle rangeringer. Filosofien er få sprøytemidler, lite vann, men størst mulig avlinger.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Hverdagen midt i krigen

Neste sak

Mellom vits og viten

Mer Kina

Kina kopierer Harvard

President Xi Jinping liker å rakke ned på vestlige verdier. Likevel har kinesiske myndigheter kopiert Harvards

Kinas lovløse armada

Kina er verst i verden på ulovlig, urapportert og uregulert fiske. I denne månedens podkast fra

0 kr 0