/

Kinas framtidige landbruk sås i Nederland

Etter at melaminforgiftet melk skapte skandale i Kina i 2008, har kinesiske studenter strømmet til landbruks­universitetet i Wageningen i Nederland.

Det er ikke mange folk på universitetsområdet denne lørdagsmorgenen, men Gu Shenghao (27) har sittet foran datamaskinen siden sola sto opp. Han har et lite kontor på Radix, et bygg som tilhører universitetets planteavdeling og huser maskiner for DNA-sekvensering og eksperimentelle drivhus. Doktorgradsstudenten fra Kinas landbruksuniversitet i Beijing er sønn av en offentlig ansatt og en klesselger. Han vokste opp i Baiyin i Gansu-provinsen, kjent for sine røde fjell og fruktbare jorder langs Den gule floden.

Veilederen hans har skaffet ham et toårig stipend fra sentralmyndighetene for å fullføre forskningen sin i en nederlandsk landsby. «Landbruksuniversitetet i Wageningen er verdenskjent som et laboratorium for høyteknologisk jordbruk», sier han. «Universitetet topper alle rangeringer. Filosofien er få sprøytemidler, lite vann, men størst mulig avlinger.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Hverdagen midt i krigen

Neste sak

Mellom vits og viten

Andre saker om Kina

Kinas tvilsomme tall

Mens flere hundre tusen har dødd av koronaviruset i Vesten, er de offisielle kinesiske tallene under

Kinas kjemiske katastrofe

Store ulykker ved flere av Kinas kjemiske fabrikker viser de menneskelige kostnadene med rask industrialisering i

Truet tibetanskhet

De kinesiske myndighetene har skiftet strategi fra full undertrykkelse av tibetanernes religiøse og politiske frihet til

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.