Beskeder til mennesket

Den gode dokumentarfilm tager os ind i miljøer, vi ellers ikke kommer, og den bringer os til en bedre forståelse af hinanden.

Engang var Message to Man en rendyrket fejring af dokumentarfilmen. Festivalen, der finder sted hvert år i Skt. Petersborg, har sidenhen udvidet repertoiret til også at rumme animation, kortfilm og spillefilm. Ved åbningen af festivalen breder man den røde løber ud og har sandsynligvis smidt en pæn sum penge på bordet for at få Paolo Sorrentino til at dandere ned af den. Åbningsfilmen er mærkværdigt nok Sorrentinos spillefilm Youth (2015), der jo ikke ligefrem er noget nyt værk. Senere hører jeg fra en festivalens medarbejdere, at netop Youth har en stor fanskare i Skt. Petersborg, og da man gerne vil have mange af byens borgere til at dukke op til åbningen, er det altså Youth, der toner frem på lærredet.

Det kan virke til, at festivalen er blevet en anelse behagesyg og ikke længere stoler entydigt på sit originale koncept. Det er lidt en skam, for dokumentarfilmene på festivalen viste med al tydelighed, at dokumentaren fint kan stå alene og ikke har brug for fiktionsbrorens glamourøse afsmitning. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Ortegas brutale blindspor

Neste sak

Ble brasilianerne høyreekstremister på noen uker?

Andre saker om Dokumentar

Opp av asken

Gjenoppstandelsen til den en gang konkursrammede byen Stockton i California er en prosess det sikkert er

Konspiranoia nå igjen?

HBO-dokumentaren Kill Chain presenterer muligheten for at valgresultatene i flere amerikanske valgkretser kan ha blitt fordreid

Utvidelse av offersonen

I skjulte og fjerne soner blir naturens framtid ofret nesten uten reaksjoner fra verdenssamfunnet. Nye dokumentarer

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.