Beskeder til mennesket

Den gode dokumentarfilm tager os ind i miljøer, vi ellers ikke kommer, og den bringer os til en bedre forståelse af hinanden.

oktober 2018

Engang var Message to Man en rendyrket fejring af dokumentarfilmen. Festivalen, der finder sted hvert år i Skt. Petersborg, har sidenhen udvidet repertoiret til også at rumme animation, kortfilm og spillefilm. Ved åbningen af festivalen breder man den røde løber ud og har sandsynligvis smidt en pæn sum penge på bordet for at få Paolo Sorrentino til at dandere ned af den. Åbningsfilmen er mærkværdigt nok Sorrentinos spillefilm Youth (2015), der jo ikke ligefrem er noget nyt værk. Senere hører jeg fra en festivalens medarbejdere, at netop Youth har en stor fanskare i Skt. Petersborg, og da man gerne vil have mange af byens borgere til at dukke op til åbningen, er det altså Youth, der toner frem på lærredet.

Det kan virke til, at festivalen er blevet en anelse behagesyg og ikke længere stoler entydigt på sit originale koncept. Det er lidt en skam, for dokumentarfilmene på festivalen viste med al tydelighed, at dokumentaren fint kan stå alene og ikke har brug for fiktionsbrorens glamourøse afsmitning. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal