Den mørke mandagen

For alle oss som ikke forguder Seth Rogen & Co, men synes det er stas at de holder på: serien med den endelige forklaringen på den legendariske børs-kollapsen i 1987.

Den 19. oktober 1987 falt Dow Jones Industrial Average 22,61 prosent. Dagen har siden gått inn i Wall Streets folklore under betegnelsen «Black Monday». Denne serien har lånt navnet, og hevder i forteksten at ingen har funnet noen forklaring på hva det brå fallet skyldtes. Eller hvem. Inntil nå.

Alle som har sett filmer av eller med Seth Rogen, som Knocked Up, Superbad eller The Green Hornet vil ha en viss idé om hvor eksakt vitenskap det legendariske krakket forklares med her. Riktig nok står han ikke på rollelisten her, men er delaktig som produsent, i tillegg til å ha regien på en av episodene. Forventningene er deretter, om ikke skyhøye. (…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Folk og dyr og animasjon

Neste sak

Labours brexit-anledning

Mer Serie

Avkortet ungdomstid

François Ozons Sommeren '85 og HBO-serien It's a Sin tar oss tilbake til åttitallet og tidens vilkår for homofil kjærlighet. It's a Sin har dessuten aids på dagsorden, og viser hva den nifse sykdommen gjorde med liv, helse og omgangsform.

Når verden kolliderer med idealene

Bryan Cranston har snart gjort det til en egen kunstart å gestalte den vanlige mann på altfor dypt vann, en som må balansere infernalsk motstridende hensyn, med tilværelsen og til tider livet som innsats.

Ungt blod i City

Det kan tenkes at en ny art er i ferd med å innta verdens finanssentre. Det kan også være at originaliteten til serien Industry simpelthen ligger i det at vi ikke har sett tv-serier om unge mennesker som jobber i en investeringsbank tidligere. Det var uansett på høy tid.

Bioteknologiens forlokkelser

Fiksjon og virkelighet er vanskelig å skille fra hverandre i bioteknologiens verden, kanskje fordi teknologien gjør selve virkeligheten foranderlig og oppløser naturens begrensninger. En ny tv-serie setter søkelys på biohackingens farer, men tar samtidig del i normaliseringen av en løpsk teknologi.

0 kr 0