Flyktige stunder av pur film

Det hender iblant at regissør Alex Ross Perry fortaper seg i føleri eller flinke replikker, men når det først flyter er Her Smell en fornøyelse å følge.

Den fiktive artisten Becky Something (Elisabeth Moss) kan ved første øyekast synes inspirert av Courtney Love, med sin usunne fremtoning og bekledning, men dette er en helt annen fortelling. Her Smell føyer seg til Alex Ross Perrys rekke av relasjonelle drama: om kranglende bror og søster i The Color Wheel fra 2011, om kjærester og ekskjærester i hans mest kjente, Listen Up, Philip fra 2014, om venninner som har vokst fra hverandre i Queen of Earth fra 2015, eller om familie(r) i Golden exits fra 2017.

I likhet med årets film har også Listen Up, Philip en hovedperson i et såkalt kreativt yrke, der tittelens Philip (Jason Schwartzman) er en litt furten og selvopptatt forfatter. Becky i Her Smell er, når vi først møter henne, kanskje altfor oppløst til å fortjene betegnelsen selvhenført, men det er uansett mer enn nok til å gi filmen nødvendig motstand. Her Smell kan brytes ned til dels et familiedrama, dels et misbrukerdrama, dels et om profesjonell rivalisering, tilfeldigvis med en rockartist i hovedrollen. Her er mange broer å brenne, og for Ross Perry ganske mange forhold å stelle med. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Sovjets siste helt

Neste sak

Agadez, Europas skanse i Sahara

Mer Film

Polarisering på russisk

Emosjonelle tirader eller rasjonelle argumenter? Statspropaganda eller offentlig opplysning? Det blir stadig flere politiske debattprogrammer på

Urkonflikten oppdatert

Tapsfornemmelser, sjalusi og lengsler er reaksjoner vi neppe vokser fra med det første. Av den grunn

Il Maestro

En gang presset folk seg oppspilt sammen i kinosalene for å se den siste filmen til

0 kr 0