De siste førti årene har den sosiale mobiliteten forsvunnet og med det også vaksinen mot sosialismen, mener historiker Edward Castleton, om den økende oppslutningen til politikere som kaller seg sosialister, slik som New York-representanten Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: Rachael Warriner / Shutterstock.
USA Demokratiske sosialister

Sosialisme i kapitalismens midte

Mens en milliardær sitter i Det hvite hus får USAs selverklærte sosialister stadig større oppslutning blant unge amerikanere.

Posted on

I et intervju på CNBC 6. mai sa Bill Gates at han ikke var bekymret for entusiasmen rundt sosialistiske politikere som senator Bernie Sanders og New York-representanten Alexandria Ocasio-Cortez. Deres idé om sosialisme var ifølge datamilliardæren et uttrykk for at mange av hans landsmenn vil ha høyere skatter, ikke at de ønsker å avskaffe kapitalismen som sådan. Gates sa også at han var åpen for en mer progressiv beskatning og økning av arveavgiften, som milliardærpresidenten Donald Trump mer eller mindre har avskaffet.

Gates er ikke alene om sitt syn. Investoren Warren Buffett har også påpekt at han proporsjonalt sett betaler langt mindre skatt enn renholderen sin. Denne blandingen av uro og filantropi skiller dagens amerikanske milliardærer fra de rike romerne på Augustins tid, som konverterte til kristendommen i håp om å bevare formuen i etterlivet den nye religionen lovet dem. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra USA

Klassismens problem

På de amerikanske universitetene blir det stadig vanligere å analysere samfunnet ut

0 kr 0
Gå til Toppen