Dronningen av selvhjelp.
Litteratur Michelle Obama

Du kan også bli meg

Michelle Obamas ferd fra fattigstrøkene i Chicago til Det hvite hus er en fascinerende, men også lønnsom historie.

Posted on

Nettsiden til Michelle Obamas selvbiografi Becoming (på norsk Min historie) har en velassortert nettbutikk: duftlys med påskriften «Finn din flamme og bevar gnisten», kopper med ordene «Finn din stemme», t-skjorter med den berømte setningen When they go low, we go high fra talen hennes på Demokratenes landsmøte i 2016, en notatbok med «Becoming me» på forsiden – samme slagord kan du også få på blått og rosa babytøy.[ref]Se https://becomingmichelleobamashop.com.[/ref] Nettbutikken viser tydelig at USAs tidligere førstedame er blitt dronningen av selvhjelp. Finnes det en mer tillitvekkende inspirator enn kvinnen «som kom fra intet», som hun skriver, og klatret til topps?

Bokas originaltittel, Becoming, henspiller på en livsfilosofi Obama vil at leserne skal gjøre til sin egen. Boka ble lansert i november med en verdensomspennende turné verdig en rockestjerne. Før hun kom ut på scenen sendte storskjermer sitater fra anonyme personer som i en blanding av alvor og humor fortalte hva de selv var «i ferd med å bli». På scenen vekslet Obama drevent mellom å være utilgjengelig og nærværende. I det ene øyeblikket framstilte hun seg som unik, i det neste som fullstendig ordinær, og fikk tilskuerne til å både beundre og identifisere seg med henne. Spøkefull og karismatisk pleiet hun bildet av sin perfekte familie, men fortalte også om parterapien hun og ektemannen gikk til, om deres sporadiske ønske, bak den rosenrøde fasaden, om «å kaste den andre ut vinduet».
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Litteratur

0 kr 0
Gå til Toppen