Fra

Konspiranoia nå igjen?

HBO-dokumentaren Kill Chain presenterer muligheten for at valgresultatene i flere amerikanske valgkretser kan ha blitt fordreid av, i beste fall, systemsvikt og tekniske svakheter.

I kjølvannet av Cambridge Analytica-skandalen, der det viste seg at Facebook hadde solgt brukerdata som ble brukt til målrettet manipulering av store velgergrupper, var det flere av oss eldre seere som mintes det for George W. Bush så beleilige surr med noen valglokaler i Florida på begynnelsen av dette århundret. De viste seg å utgjøre en liten tue som veltet lasset i Al Gores disfavør, og ga verden årene med en president som, målt med nåtidens standard, nesten virker mer anstendig.

De dagene man klarer å se forbi håpløsheten ved amerikansk politikk, er det galgenhumoristisk trøst å finne i alle eksempler på hvor skakkjørt det amerikanske valgsystemet faktisk er. Det smaker av resignasjon, men det er da også et spinkelt snev av oppmuntring i vissheten om at det kan skyldes en feil at sittende president er den han er. Det ville tross alt vært verre å forholde seg til Donald Trump som en verdig vinner av en real valgkamp om opplyste velgere. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Isbryternes geopolitikk

Neste sak

Filmisk dagbog fra en tid med virus

Andre saker om Dokumentar

Opp av asken

Gjenoppstandelsen til den en gang konkursrammede byen Stockton i California er en prosess det sikkert er

Utvidelse av offersonen

I skjulte og fjerne soner blir naturens framtid ofret nesten uten reaksjoner fra verdenssamfunnet. Nye dokumentarer

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.