Hurtige bidder, lette kalorier

Quibi serverer korte afsnit målrettet mobil­brugerne, desværre uden rigtige godbidder indtil videre.

En ny streamingtjeneste er i sig selv ikke usædvanligt, men der er noget anderledes ved Quibi. Navnet er en sammentrækning af betegnelsen Quick Bites, hvilket er ganske rammende, da Quibi er målrettet mobiltelefonen. Nogle af de første serier viser at formatet har konsekvenser for hvordan man modtager indholdet, men betyder det mon også noget for stil, virkemidler og æstetik?

B-film og overvågning

Den første serie, jeg kaster mig over, er thrilleren The Stranger. En kvindelig Uber-lignende chauffør samler en passager op. Hun er umiddelbart betaget af hans milde, humoristiske væsen, men så – med ét pludselig antrit – skifter han karakter og trækker en kniv i bilen. Scenen er sat til et hæsblæsende ridt ud i Los Angeles-natten, hvor jagten mellem chauffør og passager eskalerer samtidigt med at virkelighed og fantasi blender sammen. Som seer skal man blive i tvivl om hvorvidt chaufføren overhovedet har mødt en fremmed eller blot hallucinerer og begår en række moralsk tvivlsomme handlinger foranlediget af den måske imaginære fremmede. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal