Hurtige bidder, lette kalorier

Quibi serverer korte afsnit målrettet mobil­brugerne, desværre uden rigtige godbidder indtil videre.

En ny streamingtjeneste er i sig selv ikke usædvanligt, men der er noget anderledes ved Quibi. Navnet er en sammentrækning af betegnelsen Quick Bites, hvilket er ganske rammende, da Quibi er målrettet mobiltelefonen. Nogle af de første serier viser at formatet har konsekvenser for hvordan man modtager indholdet, men betyder det mon også noget for stil, virkemidler og æstetik?

B-film og overvågning

Den første serie, jeg kaster mig over, er thrilleren The Stranger. En kvindelig Uber-lignende chauffør samler en passager op. Hun er umiddelbart betaget af hans milde, humoristiske væsen, men så – med ét pludselig antrit – skifter han karakter og trækker en kniv i bilen. Scenen er sat til et hæsblæsende ridt ud i Los Angeles-natten, hvor jagten mellem chauffør og passager eskalerer samtidigt med at virkelighed og fantasi blender sammen. Som seer skal man blive i tvivl om hvorvidt chaufføren overhovedet har mødt en fremmed eller blot hallucinerer og begår en række moralsk tvivlsomme handlinger foranlediget af den måske imaginære fremmede. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Framtiden starter nå

Neste sak

Sikkerhet som helsetiltak

Andre saker om Serie

Spill for galleriet

Coastal Elites er en samling koronabetingede «henvendelser hjemmefra». Novellefilmene fungerer best gjennom menneskene vi møter, mer

Tvisyn med spredning

De beste HBO-seriene har over årene gitt oss sympatisk og overbevisende dramatikk med utgangspunkt i de

Antropologisk karusell

I forrige århundre var bruk av cannabis gjerne skildret som samfunnsnedbrytende virksomhet. Mye har endret seg

Famlende frigjøring

Den middelaldrende alenemoren Eve Fletcher er sympatisk nok, men har et uspennende liv. Det forsøker hun

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.