Hurtige bidder, lette kalorier

Quibi serverer korte afsnit målrettet mobil­brugerne, desværre uden rigtige godbidder indtil videre.

En ny streamingtjeneste er i sig selv ikke usædvanligt, men der er noget anderledes ved Quibi. Navnet er en sammentrækning af betegnelsen Quick Bites, hvilket er ganske rammende, da Quibi er målrettet mobiltelefonen. Nogle af de første serier viser at formatet har konsekvenser for hvordan man modtager indholdet, men betyder det mon også noget for stil, virkemidler og æstetik?

B-film og overvågning

Den første serie, jeg kaster mig over, er thrilleren The Stranger. En kvindelig Uber-lignende chauffør samler en passager op. Hun er umiddelbart betaget af hans milde, humoristiske væsen, men så – med ét pludselig antrit – skifter han karakter og trækker en kniv i bilen. Scenen er sat til et hæsblæsende ridt ud i Los Angeles-natten, hvor jagten mellem chauffør og passager eskalerer samtidigt med at virkelighed og fantasi blender sammen. Som seer skal man blive i tvivl om hvorvidt chaufføren overhovedet har mødt en fremmed eller blot hallucinerer og begår en række moralsk tvivlsomme handlinger foranlediget af den måske imaginære fremmede. (…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Framtiden starter nå

Neste sak

Sikkerhet som helsetiltak

Mer Serie

Avkortet ungdomstid

François Ozons Sommeren '85 og HBO-serien It's a Sin tar oss tilbake til åttitallet og tidens vilkår for homofil kjærlighet. It's a Sin har dessuten aids på dagsorden, og viser hva den nifse sykdommen gjorde med liv, helse og omgangsform.

Når verden kolliderer med idealene

Bryan Cranston har snart gjort det til en egen kunstart å gestalte den vanlige mann på altfor dypt vann, en som må balansere infernalsk motstridende hensyn, med tilværelsen og til tider livet som innsats.

Ungt blod i City

Det kan tenkes at en ny art er i ferd med å innta verdens finanssentre. Det kan også være at originaliteten til serien Industry simpelthen ligger i det at vi ikke har sett tv-serier om unge mennesker som jobber i en investeringsbank tidligere. Det var uansett på høy tid.

Bioteknologiens forlokkelser

Fiksjon og virkelighet er vanskelig å skille fra hverandre i bioteknologiens verden, kanskje fordi teknologien gjør selve virkeligheten foranderlig og oppløser naturens begrensninger. En ny tv-serie setter søkelys på biohackingens farer, men tar samtidig del i normaliseringen av en løpsk teknologi.

0 kr 0