Utrensking i Labour

Angrepene mot venstrefløyen i Labour har blitt stadig mer intens etter at «forsoningskandidaten» Keir Starmer ble valgt til partileder.

januar 2021
Keir Starmer. Foto: Shutterstock.

«Du må tro jeg er veldig naiv», synger Edwyn Collins i åpningssporet på Labour-leder Keir Starmers favorittalbum, You Can’t Hide Your Love Forever av Orange Juice. «Tatt for å være sant – Jeg ser bare det jeg vil se.» Fjoråret, hvor Starmers suksessfulle partiledervalgkamp i Labour ble til en utrenskning som ikke sparte hans egne støttespillere, var et skoleeksempel på den falske naivitetens fordeler.

Starmers løfter i ledervalgkampen var nesten for gode til å være sanne: Han lovet medlemmene nesten alt de ønsket i kjølvannet av partiets kollektive traume. Flertallet av medlemmene hadde støttet Jeremy Corbyn og opplevd en berg-og-dal-bane under hans lederskap, fra nesten å ha vunnet parlamentsvalget i juni 2017 til det ydmykende nederlaget i desember 2019, da Corbyn ble knust av en nådeløs svertekampanje fra de konservative, godt hjulpet i mediene av Labour-avhoppere. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal