Keir Starmer. Foto: Shutterstock.

Utrensking i Labour

Angrepene mot venstrefløyen i Labour har blitt stadig mer intens etter at «forsoningskandidaten» Keir Starmer ble valgt til partileder.

«Du må tro jeg er veldig naiv», synger Edwyn Collins i åpningssporet på Labour-leder Keir Starmers favorittalbum, You Can’t Hide Your Love Forever av Orange Juice. «Tatt for å være sant – Jeg ser bare det jeg vil se.» Fjoråret, hvor Starmers suksessfulle partiledervalgkamp i Labour ble til en utrenskning som ikke sparte hans egne støttespillere, var et skoleeksempel på den falske naivitetens fordeler.

Starmers løfter i ledervalgkampen var nesten for gode til å være sanne: Han lovet medlemmene nesten alt de ønsket i kjølvannet av partiets kollektive traume. Flertallet av medlemmene hadde støttet Jeremy Corbyn og opplevd en berg-og-dal-bane under hans lederskap, fra nesten å ha vunnet parlamentsvalget i juni 2017 til det ydmykende nederlaget i desember 2019, da Corbyn ble knust av en nådeløs svertekampanje fra de konservative, godt hjulpet i mediene av Labour-avhoppere. (…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Frihandelsbombe i Asia

Neste sak

Landsbygdas revansj

Mer Storbritannia

Skotsk uavhengighetstrang etter brexit

Etter brexit kan EU vise seg å ha vært limet som holdt den britiske unionen sammen. I Skottland har oppslutningen om uavhengighet aldri vært så stor som nå. Det gjør det lite sannsynlig at regjeringen i London vil tillate en ny folkeavstemning.

Da City of London jobbet for brexit

Siden folkeavstemningen i 2016 har brexit ofte blitt framstilt som et resultat av uheldige sammenfall. Men utmeldingen passer som hånd i hanske for en del av den britiske finanssektoren.

Teflonmonarkiet

Alt synes å gå skeis for Storbritannia for tiden, med nasjonalistiske spenninger, parlamentarisk brexit-kaos og elendig håndtering av koronakrisen. Alt bortsett fra kongehuset, som fortsatt gir britene en følelse av samhørighet.

Liverpools profitable historie

For supporterne gjenspeiler fotballklubben Liverpool byens særegne karakter som kosmopolitisk arbeiderby. De amerikanske eierne som kjøpte klubben for ti år siden dyrker også dette imaget, for å gjøre den attraktiv utenfor England.

0 kr 0