Joe Biden. Foto: Stratos Brilakis, Shutterstock.

Bidens Amerika

Kan Joe Biden reparere et splittet USA?

februar 2021

Det er alle amerikaneres «plikt», sa president Joe Biden i sin tiltredelsestale, å «forsvare sannheten og bekjempe løgner». Mye av Bidens tale var en uengasjerende strøm av patriotiske floskler, men denne oppfordringen til et korstog for sannheten skilte seg ut som dristig. USA er tross alt hjemlandet til PR-bransjen, tv-pastorene, reklameindustrien og «humbugkongen» P.T. Barnum (1810–1891). Våre beste studenter velger fortsatt å jobbe for CIA. Våre beste aviser sprenger skillet mellom nyhetsformidling og meningsjournalistikk i filler. Våre største «politikere» er konsulentene som «spinner» fakta i den ene eller andre retningen.

Da han annonserte sin nasjonale jakt på sannhet, tenkte Biden selvsagt ikke på noen av disse kjensgjerningene. Målet hans var én enkelt mann: Donald Trump, den mest energiske møkkasprederen som noensinne har hatt tilhold i Det hvite hus. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal