At se sig selv gå i opløsning

Supernova er særdeles vellykket i sit intime portræt af kærligheden og den sygdom, der spolerer det hele.

august 2021

Der er noget særligt skræmmende over sygdommen demens. Tænk sig, denne snigende afvikling af sig selv. Først små eroderinger i hverdagen, måske så små at man til at begynde med ikke bemærker dem. Sidenhen ved man, at noget er på færde. Og at det ikke er godt. Måske opsøger man en læge, får hjælp, sandsynligvis medicin, men lige lidt hjælper det. Langsomt, men sikkert glider man væk fra sig selv og fra livet. Man bliver en anden. Eller måske er det mere rigtigt at sige, at man bliver til ingen. Går i opløsning.

De små tegn

Supernova er en film om demens. Samtidig er det en kærlighedsskildring af to mænds dybe forhold fremstillet så fint, rørende og troværdigt, at sygdommens komme gør desto mere ondt på de to mænd og på os, der får lov at komme med ind i autocamperen. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal