Moldovas siste sommer med fest?

Til tross for Moldovas økonomiske problemer blomstrer den alternative musikkscenen i hovedstaden Chișinãu. Nå frykter mange at krigen i nabolandet Ukraina skal sette en stopper for festen.

august 2022
Etter koronarestriksjonene har musikkscenen i Moldova begynt å røre på seg igjen. Unge moldovere arrangerer flere konserter, rave og festivaler enn noen gang tidligere, til tross for at krigen herjer i nabolandet. Men de frykter at det kan bli deres siste sommerfest. Foto: Ramin Mazur.

I den gjengrodde hagen til en datsja i den moldovske småbyen Cricova sitter folk på tepper eller ligger i hengekøyer og nipper til sangria mens den lokale elektronikagruppa Murmur de Izvar spiller kveldens siste sett. Når breakbeatene dropper, flagrer armer og bein i opprørske bevegelser i solnedgangen. I denne relativt landlige byen må minifestivalen – «ZeDacha: OnTheGround» – åpenbart avslutte innen 22.00.

Det gjør ikke noe, for en hardcore techno-konsert starter om et par timer 15 km unna i episenteret for hovedstaden Chișinăus undergrunnsscene. «Det er sykt», sier den lokale rapperen Traian. «Det er så mange arrangementer, og folk som gjør kule ting.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal