Eldorado for spionprogramvare

Import- og eksportselskaper i De forente arabiske emirater fungerer som mellomledd mellom vestlige teknologiselskaper og uglesette tredjeland selskapene ikke kan selge direkte til.

januar 2023

Lederne i De forente arabiske emirater har store vyer om et heldigitalt samfunn, hvor så mange hverdagsaktiviteter som mulig er digitaliserte. De vil derfor investere stort i informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Investeringene vil bli på 23 milliarder dollar i 2024, ifølge direktøren for Business France i Emiratene, Frédéric Szabo. Det vil si en årlig vekst på åtte prosent i perioden 2019–2024.

Internasjonale selskaper jobber hardt for å få fotfeste i føderasjonen, deriblant selskaper som tilbyr overvåkingstjenester og -utstyr. I tillegg til de amerikanske selskapene som allerede har etablert seg her, som IBM og Palantir, har båndene til israelske selskaper som Rafael Advanced Defense Systems blitt styrket etter normaliseringen av forbindelsene til Israel. Kinesiske selskaper som SenseTime og Hikvision kjemper også om kontrakter i landet, i likhet med franske konsern. Forsvars-selskapet Thales planlegger å styrke et av sine emiratiske datterselskap, Thales Emarat Technologies. Selskapet har nå over hundre ansatte og et eget senter for forsvarstjenester. For å «utvikle Emiratenes suverene kapasitet» skal selskapet også etablere et senter for datasikkerhet som skal jobbe med «cyber, krypto og identifisering». Det er forventet at senteret vil få tre hundre ansatte innen 2024.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal