At komme hjem

Kan man komme hjem efter 40 års fravær og lade som om intet er hændt? I Mario Martones Nostalgia bliver nostalgien også en farlig følgesvend.

juli 2023
Smerten ved å vende hjem: Felice krysser gamle spor. Foto: Another World Entertainment.

En mand går gennem Napolis gader. Det er aften. Der er liv omkring ham. Unge mennesker kører på scootere. Der festes, mens manden går der alene. Han dropper ind på en tilfældig restaurant og bestiller en pizza, om end han døjer lidt med at finde sproget. Nej, han skal ikke have vin, blot vand. Alting er en smule anderledes, men samtidig også uhyre velkendt.

Det meste ved det gamle

55-årige Felice Lasco er tilbage i sin barndomsby Napoli. Det er 40 år siden, han forlod byen for i stedet at bosætte sig i Kairo, møde en kvinde, konvertere til islam, kort sagt få sig et nyt liv. Nu banker han på sit gamle liv hos sin mor, der næsten ikke kan genkende ham. Tårer triller ned af hendes kind, da hun bliver bevidst om, at det vitterligt er hendes søn, der står der foran hende. Han tager sig nænsomt af hende. Bader hende og sørger kærligt for hende. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal