Mindreværd, ondskab, jalousi

Toves værelse er et veltilrettelagt kammerspil om ægteskabets skyggesider. Helt under huden kommer filmen dog aldrig.

oktober 2023
Paprika Steen som Tove Ditlevsen i Toves værelse. Foto: Fidalgo Filmdistribusjon.

Der sidder hun. Med et fast greb. Hvis man kan sidde med et fast greb, så er det sådan hun sidder. I sofaen, forskanset fra omverdenen. Hun hiver luft gennem smøgen, som var den et nødvendigt respirationsapparat. Opsvulmet og træt i ansigtet, men med en insisterende ild i øjnene. Ind træder Victor. Straks fyldes luften mellem dem af beskyldninger, spydigheder, tilsværtninger, perfiditeter.

Vi befinder os i stuen hos Tove Ditlevsen og Victor Andreasen. Hun skriver ikke alverden mere, mest klummer og brevkassesvar for ugebladene. Måske fordi der slet ikke er ro derhjemme, måske er det derfor, inspirationen mest kommer under indlæggelserne. Han er gift med avisen – og med de mange, unge elskerinder, han fordriver tiden med og som han pudser egoet af med. I al fald virker han hende evigt underlegen. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal