Opp som en løve

Filmen om den første smarttelefonen skildrer en hektisk produksjonsprosess og særlig en til dels kaotisk lansering. Den kunne gjerne hatt mer av det første.

oktober 2023
Nerder i helspenn: Regissør Matt Johnson (med pannebånd) i rollen som Doug Fregin og til venstre Jay Baruchel som Mike Lazaridis. Foto: Another World Entertainment.

Endelig er filmen om BlackBerry her! Vel, ikke helt. I likhet med for eksempel dramatiseringen av historien om et annet IKT-fenomen, Spotify, er det knapt en historie som brenner etter å fortelles. Men i den utvidede allmenndannelsens navn: Hvorfor ikke?

Innsikt i andre bransjer og andre skjebner bør alltid være av det gode, dertil er historiebøkene som kjent full av fortellinger om vinnere. Bare av den grunn er en Ikaros-preget fortelling om markedslederen som over natta ble utkonkurrert og evig overflødiggjort av Apples iPhone, et velkomment tilskudd. Vekst og fall, med andre ord, og det behøves neppe noen profet for å anslå hvilken tekstur BlackBerry har å tilføye dette formatet.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal