Sanselige sauna

Anna Hints portrætterer intimt en gruppe kvinder, der mødes i saunaens særlige, sanselige rum.

november 2023
Det er en grad af voyeurisme i Anna Hints betagende studie Smoke Sauna Sisterhood. Foto: Fidalgo.

En kvinde slår hul i isen. Den er genstridig og giver sig ikke, før hun har hamret længe på den. Så pibler det iskolde vand frem, og kvinden slår et rektangulært hul. Næste handling er at fyre op i ovnen. Også den handling sker med rutinens ro. Det her har hun gjort mange gange. Snart kommer der røg fra hyttens skorsten. Saunaen er parat.

Indenfor mødes kvinderne i et univers af varme, mørke og damp. Det er et intimt rum, både i konkret og abstrakt forstand. Små sprækker i hyttens træ sikrer, at enkelte lysstråler trænger ind og oplyser kvindernes nøgne kroppe. Kameraet tager bolig i rummet, ikke som et fremmed objekt, men som et element, der er inviteret indenfor og gerne må dvæle og beskue. Vi ser de små svedperler, der driver ned ad kvindens arm. Vi ser de røde kinder. Vi ser ryggene med rester af blade og jord fra de birkeris, som kvinderne klasker hinanden med. Vi ser brysterne og kønnet, ikke udtalt og ikke seksualiseret, men ikke desto mindre med en intimitet, der understreger, at vi er inviteret helt ind i rummet.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal