Det handler ikke længere om mig

De dokumentariske filmskabere vender ikke længere kameraet kun mod sig selv. Dokumentarfilmfestivalen HUMAN viser at vi igen skal se verden, reflekte over den og måske nærme os hinanden.

mars 2024
No Other Land av Basel Adra, Yuval Abraham, Rachel Szor og Hamdan Balal.

Åbner man et nyhedsmedie, kan man stort set ikke undgå at møde ord, der begynder med K. Vores tid emmer åbenbart af kriser, konflikter, krige. Der er krigen mellem Ukraine og Rusland. Der er konflikten mellem Gaza og Israel. Der er miljøkrise, energikrise og måske også en kønskrise. Alle K’erne spyttes ud med stor hast i nyhedsstrømmen. Nyhedsmediernes bestandige optagethed af konflikt er en af grundene til, at vi har brug for en filmfestival som HUMAN i Oslo. Her formidles konflikterne, krigene og kriserne ganske vist også, men det sker mere reflekterende, og det sker med mulighed for samtale og deliberation. Dette særtræk er festivalens helt særlige force. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal