Metode: villedende utdypning

I Monster blir barns uutgrunnelige påfunn undersøkt i fragmenterte tilbakeblikk med stadig nye nyanser. Publikum med sans for alternerende versjoner får i denne filmen munnen full – og vel så det.

april 2024
Livet smiler – iblant. Minato (Soya Kurokawa, t.h.) og Yori (Hinata Hiiragi) sprer sine vinger ute i det fri. Foto: Another World Entertainment.

Barns veier kan nok være ransakelige, men sannelig sier de mye rart. Femteklassingen Minato (Soya Kurokawa) snakker om et monster, han klipper tjafser av sitt eget hår, og mener at han kanskje har grisehjerne. Gutten bærer også preg av mishandling. Moren Saori (Sakura Ando) presser Minato til å fortelle hvem som står bak: læreren hans, Hori (Eita Nagayama).

I Saoris konfrontasjon med lærerstaben gir ikke Hori noe tillitvekkende inntrykk. Han finner anledningen passende til å ymte om at det er typisk alenemødre å ta slik på vei. En brutal slask av en lærer, altså, som attpå til bagatelliserer sin mishandling av en elev? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal