Inde bag kulissen

Lærerværelset er en intens, moralsk fortælling, der bæres frem af en suveræn hovedrollepræstation. Desværre hæmmes filmen af en alt for insisterende og overtydelig musik.

Leonie Benesch som lærerinden Carla Nowak. Foto: Selmer Media.

Det går så fint for lærerinden Carla Nowak. Hun entrerer klassen, klapper i hænderne sammen med eleverne et godmorgen-ritual, og igangsætter dagens undervisning med stor del engagement og nysgerrighed fra både hendes og elevernes side. Lige indtil den dag, hvor et tyveri på lærerværelset vender op og ned på det hele.

Lærerarbejdet er et besynderligt virke. Kritikere vil kalde det pseudo-arbejde og klandre lærere for at være dovne, kaffeslubrende charlataner, der ikke selv havde talent til at få noget ud af livet, og blot ser til fra livets sidelinje. «Those who can’t, teach», som en lidet flatterende sætning lyder på engelsk. Og så er der den modsatte side af sagen. At læreren er den måske vigtigste samfundsfunktion overhovedet, fordi vedkommende har et enormt ansvar for at uddanne, danne og menneskeliggøre de kommende generationer, og dermed reelt formgive menneskehedens fremtid. Den idealistiske lærer er i denne anskuelse en altafgørende brik i civilisationens puslespil.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal