Skriveblokering på landstedet

Rød himmel er en vedkommende og helt igennem uprætentiøs film om en sommer, der byder på meget andet end den skriveblokering, som er filmens udgangspunkt.

juni 2024
Den umage trio får flere besøg undervejs på landstedet. Foto: Arthaus.

Findes der mon noget bedre sted at skrive end et landsted med fred og ro? Hvor tankerne kan få lov at udfolde sig, blive raffinerede og omdannet til en skrift, der er værdig til at ende som et varigt værk. Dette er intentionen, da forfatteren Leon sammen med vennen og fotografspiren Felix ankommer til et afsidesliggende hus i skoven. Men virkeligheden viser sig at være en ganske anden.

Måske Rød himmel nu lyder som en adrenalin-sparkende gyser med masser af jump scares og grufulde udviklinger i takt med at venneparret hjemsøges af stadig mere balstyriske væsener fra de omkringliggende skove. Dette er på ingen måde tilfældet. Filmen er snarere et lavmælt, realistisk drama om en skriveblokering, der måske også handler om livet i sig selv.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal