Uten hybrider dør Europa

Europa skal forvandles til en stor kulturel smeltedigel, der er åben for indvandrerne og gør dem til ligeværdige politiske medborgere. Ellers kan demokratiet gå i opløsning, frygter Mikel Azurmendi, formand for spansk immigrationsråd

august 2003

MADRID – Han tager imod med et smil foran det spanske indenrigsministerium, den 61-årige Mikel Azurmendi. Han er formand for Rådet for social integration af indvandrere i Spanien, og han har netop udgivet bogen, Todos somos nosotros – Vi er alle os. Os forstået som demokratiske borgere.

I tresserne var han økonomisk «gastarbeiter» i Tyskland og Frankrig, og i år 2000 måtte han gå i eksil fra Baskerlandet og opgive sin gode stilling som professor i antropologi på det baskiske universitet, fordi han var truet af terrorgruppen ETA. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal