MEMRI – et propagandavåpen

Middle East Media Research Institute (MEMRI) tilbyr Vesten betimelige oversettelser av arabisk-, farsi- og hebraiskspråklige medier, men gir inntrykk av at arabiske medier domineres av en gruppe fanatiske, antivestlige, antiamerikanske og glødende antisemittiske skribenter.

Det Washington-baserte Middle East Media Research Institute (MEMRI) ble grunnlagt i februar 1998 av oberst Yigal Carmon, tidligere medlem av den israelske sikkerhetstjenesten. Senteret driver med oversettelse av medier, hovedsakelig arabiske og iranske, til europeiske språk.

På MEMRIs nettside heter det at instituttet «utforsker Midtøsten via regionens medier. MEMRI bygger bro over språkbarrieren mellom Vesten og Midtøsten ved å tilby betimelige oversettelser av arabisk-, farsi- og hebraiskspråklige medier, i tillegg til egne analyser av politiske, ideologiske, intellektuelle, sosiale, kulturelle og religiøse tendenser i Midtøsten.»1 (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Che Guevara – et fullstendig menneske?

Default thumbnail
Neste sak

Radikale maskiner versus imperiale teknomonstre

Andre saker om Midtøsten

0 kr 0