Et uansvarlig reklamebudskap

Japans nye statsminister, Shinzo Abe, betraktes som en ultraliberal, erkekonservativ og nasjonalistisk politiker. Han er bl.a. kjent for sin intensjon om å endre Japans pasifistiske grunnlov. Står vi overfor et våpenkappløp i en av de farligste regionene på planeten?Selv om Nord-Koreas atomprøvesprengning 9. oktober kom som et sjokk, ble Nordøst-Asia like mye rystet noen dager tidligere – da Japans nye statsminister, Shinzo Abe, inntok statsministerkontoret.


I likhet med sin forgjenger Junichiro Koizumi, kommer Abe fra Det liberaldemokratiske partiet (LDP) som har dominert det politiske livet i landet siden 1955. Abe er med sine 52 år den yngste japanske statsministeren siden 1945 og den første som er født etter andre verdenskrig. Han betraktes ikke desto mindre av venstresiden som en ultraliberal, erkekonservativ og nasjonalistisk politiker. Hans motstandere i regionen nøler ikke med å kalle ham «hauk». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Finansielle trolldomskunster

Default thumbnail
Neste sak

Myten om et globalt islamsk komplott

Andre saker om Leder

Med en gang

Mye tyder på at koronakrisen, som finanskrisen i 2008, vil tjene de rike og mektige, mens

Monstrene

For snart tretti år siden sa Fredric Jameson at det er lettere å forestille seg verdens

Nytteløs Brexit

EUs knefall for USA er ingen overdrivelse. Det viser de europeiske regjeringenes reaksjon på USA «fredsplanen»

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.