Et uansvarlig reklamebudskap

Japans nye statsminister, Shinzo Abe, betraktes som en ultraliberal, erkekonservativ og nasjonalistisk politiker. Han er bl.a. kjent for sin intensjon om å endre Japans pasifistiske grunnlov. Står vi overfor et våpenkappløp i en av de farligste regionene på planeten?Selv om Nord-Koreas atomprøvesprengning 9. oktober kom som et sjokk, ble Nordøst-Asia like mye rystet noen dager tidligere – da Japans nye statsminister, Shinzo Abe, inntok statsministerkontoret.


I likhet med sin forgjenger Junichiro Koizumi, kommer Abe fra Det liberaldemokratiske partiet (LDP) som har dominert det politiske livet i landet siden 1955. Abe er med sine 52 år den yngste japanske statsministeren siden 1945 og den første som er født etter andre verdenskrig. Han betraktes ikke desto mindre av venstresiden som en ultraliberal, erkekonservativ og nasjonalistisk politiker. Hans motstandere i regionen nøler ikke med å kalle ham «hauk». (…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Finansielle trolldomskunster

Neste sak

Myten om et globalt islamsk komplott

Mer Leder

Fransk fiskekrok

I 2017 ble Emmanuel Macron framstilt som det liberale sentrums redning. Fire år senere er det ikke mye liberalitet igjen i presidentgjerningen hans.

«Ti stille!»

Når man har først har funnet et forhatt mål som ingen ønsker å bli forbundet med, er det lett å utvide rommet for bannlysning og forbud.

Vaklende topp

Når pengene ikke lenger sildrer riktig vei, må kasinoet tydeligvis stenges.

Hvem blir den neste fienden?

Siden Washington ønsker å innta lederrollen i kampen for «demokratiet», bør satellittstatene være klar over at USA ikke er enig med seg selv om hvem som er hovedfienden.

0 kr 0