Scener fra en glemt krig

Hva ville skjedd om narkotika hadde blitt legalisert? På hvilke måter har egentlig USAs krig mot narkotika vært effektiv? I American Drug War: The Last White Hope gir Kevin Booth et svært kritisk blikk på den amerikanske narkotikapolitikken.

november 2008

Av og til opplever en at en dokumentar kan vekke en opp en gjenglemt problemstilling fra dvalemodus. For meg skjedde det definitivt da Oslo dokumentarkino 29. oktober viste American Drug War: The Last White Hope fra 2007. I krysningen mellom en selvutleverende beretning og historisk dokumentar, søker regissøren Kevin Booth å finne ut hva som har skjedd i USA siden Nixon erklærte krig mot narkotika i 1971. Booth ønsker å avdekke motivene til de mange amerikanske narkotikalovene og stiller spørsmål ved effektiviteten til USAs krig mot narkotika.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal