Når fakta faller

World Trade Centers skyskrapere slutter aldri å falle på ReOpen911s årsmøte.

«Hvor mange her mener at World Trade Center kollapset på grunn av brannen flyene forårsaket da de krasjet i tårnene, og tror på den offisielle versjonen?» Kun én hånd løftes i konferansesalen til ungdomsherberget D’Artagnan i Paris. Det er 2. mai, og rundt 70 personer har møtt opp på årsmøtet til organisasjonen ReOpen911 som jobber for en ny granskning av attentatene i 2001. Mannen som stiller spørsmålet er Richard Gage, leder for den amerikanske organisasjonen Architects & Engineers for 9/11 Truth. «Jeg er kommet hit for å si sannheten og skille fakta fra fiksjon,» sier Gage, som nettopp har ankommet fra USA. I en sal med hovedsakelig hvite menn i førtiårene fortsetter han sin spørreundersøkelse: «Hvor mange her tviler på at tårnene kollapset som følge av brannen flyene forårsaket?» Ti hender hever seg. Det siste spørsmålet viser at de fleste frammøtte støtter foredragets tese: «Hvor mange her er overbevist om at tårnene kollapset som følge av en kontrollert rivning?»

«Hvorfor har dere ikke tatt med vennene deres?» spør Gage de førti som løfter hånda i været. «Garantert fordi dere ikke lenger har noen etter at dere begynte å fortelle at dere tviler på den offisielle versjonen!» Salen eksploderer i latter. Gages lange bevisførsel, finslipt etter «400 foredrag i 84 amerikanske byer og 35 land,» kan begynne. Den består av to lange timer med PowerPoint-presentasjoner der salen blir vist de samme bildene uhorvelig mange ganger: skyskraperne som kollapser helt symmetrisk og loddrett. Et åpenbart tegn, ifølge vår ekspert, på en «kontrollert nedrivning». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

En arabisk besettelse med dype røtter

Default thumbnail
Neste sak

Kontinentet hvor konspirasjonene er virkelige

Andre saker om Konspirasjonsteorier

Symptom på berøvelse

Konspirasjonsteoretikere forsøker bare å konstruere en fortelling om hva som skjer med dem, men mangler informasjonen

Ti grunnprinsipper

Konspirasjonsteoriene har svært ulikt innhold, men også noen påfallende fellestrekk. Konspirasjonsteoriene etter 11. september 2001 og

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.