Libanon Borgerkrigen i Syria

Hizbollah styrket av krigen i Syria

Med hjelp fra Russland, Iran og libanesiske sjiakrigere er regjeringsstyrkene på frammarsj i Syria. Siden 2013 har Hizbollah slåss for Assad-regimet og mot IS, som lederne kobler til Israel.

Posted on

På hvert gatehjørne i Beirut-forstaden Dahiyeh og langs veiene på Bekaa-sletta er portretter av krigere som har mistet livet i Syria blitt en del av landskapet. Hizbollah betaler en dyster pris for sin involvering i den syriske borgerkrigen.

Bak disken på den lille butikken hvor hun jobber i Roueiss sør for Beirut, har Farah C.[ref] Enkelte navn er endret. [/ref] et bilde av forloveden, som ble drept i Ghouta nær Damaskus i 2014. «Han dro for å kjempe i Syria i 14 dager, så kom han hjem og hvilte i en uke før han dro tilbake,» forteller den unge kvinnen innhyllet i et langt svart sjal. «Han hadde ofte problemer med øynene og ørene som følge av røyken og bombene. Han sa han alltid kjente lukten av blod. Det var tungt, men jeg trodde aldri at han skulle dø.» Som forlovede har hun ingen rett på hjelp, i motsetning til krigerenkene som får økonomisk bistand fra partiet. Hun har likevel ikke dempet sin støtte til Hizbollah. «Mange krigere dør. Bare i mitt nabolag har sju mistet livet. Men de må beskytte våre hellige steder. Hvis de ikke slåss vil takfirene[ref] Takfirer er en betegnelse på radikale sunnimuslimer som praktiserer takfir, det vil si bannlysning av muslimer som ikke har samme overbevisninger eller tro. [/ref] angripe sjiamuslimene i Libanon.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Libanon

0 kr 0
Gå til Toppen