Bolivia Gruvekooperativ

Skreddersydde regler

Bolivias gruvekooperativer er ifølge loven solidariske nonprofitt-organisasjoner. Selv om kooperativene sysselsetter 90 prosent av arbeiderne i gruvesektoren, står de bare for 19,5 prosent av den samlede produksjonen.

Posted on

Bolivias gruvekooperativer er ifølge loven solidariske nonprofitt-organisasjoner. De er en av tre aktører i landets gruveindustri, sammen med det statlige Comibol og private nasjonale og utenlandske selskaper.

Kooperativene har eksistert siden 1960-tallet, men eksploderte i antall etter at Comibol ble splittet opp i 1985. Kooperativene var i en tid den eneste måten å utvinne malm på etter at de private selskapene mente gruvevirksomheten ikke var lukrativ nok. Oppsvinget skyldtes også den økonomiske liberaliseringen med fritt salg og eksport. Sektoren opplevde ny vekst etter 2002 da råvareprisene steg kraftig. Mens det i 1995 fantes 690, var det blitt 1642 i 2014.[ref] Claude Le Gouill, «La politique minière du gouvernement d’Evo Morales: entre mythes et pragmatisme politique», IdeAs, Paris, høsten 2016.[/ref] Gruvearealet deres har økt med 700 prosent siden 2006. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Bolivia

Naturstridig allianse

Hvorfor er en sosialistisk regjering alliert med gruvekooperativer som ønsker alt annet

0 kr 0
Gå til Toppen