Finansgigant jakter franske pensjoner

Frustrert over den lave andelen individuell pensjonssparing i det franske pensjonssystemet, håper verdens finansgiganter at Macrons pensjonsreform skal gi dem nye kunder.

I første etasje i det fasjonable bygget i New York ligger det en designbutikk og en bar, hvor det strømmer ut en harmonisk melodi improvisert av en pianist for et velstående klientell. I etasjene over ligger hovedkontoret til BlackRock. Sammen med Vanguard og State Street danner selskapet «the Big Three» – verdens tre giganter innen kapitalforvaltning. Til sammen forvalter de 15 000 milliarder dollar, en sum tilsvarende Kinas BNP, og har aksjemajoritet i 90 prosent av selskapene på den amerikanske børsindeksen S&P 500.

Men de to andre er dverger ved siden av BlackRock. Med en omsetning på tolv milliarder dollar og nær 14 000 «samarbeidspartnere» i over tretti land, forvalter Larry Finks selskap alene 6000 milliarder dollar, nesten to ganger Frankrikes BNP. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Midt i en terrortid

Neste sak

Den nye normalen

Mer Frankrike

Pandemisk byutvikling

Mange hevder at storbyene nå vil oppleve fraflytting, men den demografiske nedgangen begynte faktisk før korona­pandemien.Å

Fransk markedsfeminisme

Emmanuel Macrons regjering har kuttet båndene til Frankrikes tradisjonelle kvinnebevegelse, for å favorisere gründerfeminisme og kvinnelige

Anoreksi, en samfunnssykdom

I motsetning til andre sosialt betingede sykdommer rammer anoreksi nesten utelukkende unge kvinner fra velstående miljø.

0 kr 0