Partieliten og mediene mener Sanders har gått under radaren og unngått ordentlig granskning. Her snakker senatoren på Franklin Pierce University dagen før han vant primærvalget i New Hampshire. FOTO: ANDREW CLINE / SHUTTERSTOCK.
/

Angrepsmaskinen

Da Bernie Sanders begynte å seile opp som favoritt til å vinne Demokratenes nominasjonsvalg steg panikken i partieliten og mediene.

Allerede før Demokratenes nominasjonsvalg startet ble USAs store medier grepet av panikk. Haukene og de få gjenværende never trumpers hos republikanerne er like redde for Bernie Sanders som de «moderate» i den demokratiske partieliten er. I The Atlantic 27. januar skrev David Frum, George W. Bushs tidligere taleskriver, bedende at «Sanders kan ikke vinne». Samme dag mente konservative Jennifer Rubin i Washington Post at «Sanders’ Trump-aktige valgkamp er en katastrofe for demokratene». Og i New York Times gjenopplivet spaltisten Paul Krugman medievanen fra 2016 med å kalle Sanders for «trumpisk».

Den Wall Street-finansierte demokratiske tenketanken Third Way skyr heller ingen midler for å stanse Sanders – med god hjelp fra pressen. 28. januar kom tenketanken med en «advarsel» til velgerne i Iowa: «På grunn av medienes forsømmelse og rivalenes strategiske kalkyler har dere ikke sett noen ordentlig undersøkelse av den giftige fortiden og ideene til kandidaten som leder meningsmålingene.» Så fulgte en lang liste med saker de hevdet Trump ville kunne bruke mot Sanders – en liste de ikke kan ha hatt store problemer med å lage, siden de selv har brukt flere av punktene mot ham, for eksempel at han kaller seg sosialist og at hans forslag om offentlig helseforsikring ifølge dem er upopulær.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Storbyene løsriver seg

Default thumbnail
Neste sak

Evig narkokrig

Andre saker om Media

Mediemisjonærene

Hvorfor er Juan Guaidó Venezuelas egentlige president? Hvor fort må den brasilianske statslederen kutte i pensjonene?

Frihandel med kanon

Den økonomiske liberalismens globale talerør er imot statlig innblanding, men ikke når det dreier seg om

Oppskrift på krig

Spenningen har steget dramatisk mellom USA og Iran etter at Trump trakk USA ut av atomavtalen,

Corbyn-kontroversen

Viljen til å framstille Jeremy Corbyn som en unikt ondsinnet skikkelse i britisk politikk har beseiret

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.