Foto: Oleg Elkov, NTB.

Mobilisering mot boligsvindel i Russland

Salg av boliger som aldri blir bygd har ruinert mange russere. Tretti år etter Sovjetunionens oppløsning ser russerne fortsatt bolig som en rettighet. Mens myndighetene forsøker å skape et velfungerende boligmarked, er russerne fortsatt skeptiske til å se bolig som en vare.

Teltene ble satt opp langs veien så bilistene skulle se dem. Mennene bygget et skur i tre dekket med presenning og utstyrt med ovn, kjøkkenhjørne og noen køyer for de kjøligere nettene. I 88 dager i fjor sommer holdt de rundt femti medlemmene i eierforeningen til leilighetskomplekset Milovskij Park i Ufa liv i leiren. Målet var å rette myndighetenes oppmerksomhet mot boligsvindelen over 1200 av innbyggerne var blitt utsatt for.

I Ufa, hovedstaden i republikken Basjkortostan sør for Uralfjellene, står det flere titalls uferdige nybygg. Men det er ikke bare et lokalt problem. Per 18. desember 2020 er 2910 boligbygg ikke blitt ferdigstilt i 73 av Russlands 85 regioner, opplyser landets byggdepartement. Ifølge offisielle tall er rundt 200 000 russere ofre for slike havarerte byggeprosjekter. (…)

april 2021

Teltene ble satt opp langs veien så bilistene skulle se dem. Mennene bygget et skur i tre dekket med presenning og utstyrt med ovn, kjøkkenhjørne og noen køyer for de kjøligere nettene. I 88 dager i fjor sommer holdt de rundt femti medlemmene i eierforeningen til leilighetskomplekset Milovskij Park i Ufa liv i leiren. Målet var å rette myndighetenes oppmerksomhet mot boligsvindelen over 1200 av innbyggerne var blitt utsatt for.

I Ufa, hovedstaden i republikken Basjkortostan sør for Uralfjellene, står det flere titalls uferdige nybygg. Men det er ikke bare et lokalt problem. Per 18. desember 2020 er 2910 boligbygg ikke blitt ferdigstilt i 73 av Russlands 85 regioner, opplyser landets byggdepartement. Ifølge offisielle tall er rundt 200 000 russere ofre for slike havarerte byggeprosjekter. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal