Foto: Oleg Elkov, NTB.

Mobilisering mot boligsvindel i Russland

Salg av boliger som aldri blir bygd har ruinert mange russere. Tretti år etter Sovjetunionens oppløsning ser russerne fortsatt bolig som en rettighet. Mens myndighetene forsøker å skape et velfungerende boligmarked, er russerne fortsatt skeptiske til å se bolig som en vare.

april 2021

Teltene ble satt opp langs veien så bilistene skulle se dem. Mennene bygget et skur i tre dekket med presenning og utstyrt med ovn, kjøkkenhjørne og noen køyer for de kjøligere nettene. I 88 dager i fjor sommer holdt de rundt femti medlemmene i eierforeningen til leilighetskomplekset Milovskij Park i Ufa liv i leiren. Målet var å rette myndighetenes oppmerksomhet mot boligsvindelen over 1200 av innbyggerne var blitt utsatt for.

I Ufa, hovedstaden i republikken Basjkortostan sør for Uralfjellene, står det flere titalls uferdige nybygg. Men det er ikke bare et lokalt problem. Per 18. desember 2020 er 2910 boligbygg ikke blitt ferdigstilt i 73 av Russlands 85 regioner, opplyser landets byggdepartement. Ifølge offisielle tall er rundt 200 000 russere ofre for slike havarerte byggeprosjekter. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal