Californias siste atomkraftverk

Maxime Robin om miljø og kjernekraft på den amerikanske vestkysten.

august 2022

Diablo Canyon, Californias siste gjenværende atomkraftverk, var på begynnelsen av 1980-tallet mål for USAs største demonstrasjoner mot atomkraft. Kraftverket ble bygd i et jordskjelvutsatt område, og mange amerikanere hadde fortsatt ulykken ved Three Mile Island friskt i minne. For datidens miljøaktivister var kjernekraft ikke var forenlig med miljøvern. Dette standpunktet er nå i ferd med å endre seg.

Journalisten Maxime Robin besøkte nylig California for å ta pulsen på atomkraftdebatten. Delstaten rammes stadig oftere av store skogbranner og sliter med megatørke, samtidig som den forsøker å avkarbonisere energisektoren. Mange miljøvernere spørre seg dermed om det er lurt å legge ned Diablo Canyon som planlagt i 2025.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal