Vil ukontrollert utbygging gjøre Phnom Penh ulevelig?

Christine Chaumeau om forvandlingen av Phnom Penh

oktober 2023

I denne månedens podkast snakker journalist og Sørøst-Asia-ekspert Christine Chaumeau om forvandlingen av den kambodsjanske hovedstaden de siste tjue årene med stadig nye skyskrapere og inngjerdede boligområder, en forvandling hun skriver om i artikkelen «Kaotisk byutvikling i Phnom Penh» i oktober-nummeret av Le Monde diplomatique.

Under det langvarige styret til statsminister Hun Sen opplevde Kambodsja en rask økonomisk vekst, samtidig som opposisjonelle ble kneblet og undertrykket. Hvem vil bli vinnerne i Phnom Penh – og i Kambodsja – nå når sønnen hans har tatt over?

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal