Taiwans historie, Taiwans framtid

Alice Hérait om politikk og historie på Taiwan.

januar 2024

13. januar vant det taiwanske regjeringspartiet Det demokratiske framskrittspartiet sitt tredje valg på rad. Hva betyr valgseieren for Taiwans stadig mer anspente forhold til Kina og Xi Jinping, som mener at gjenforening med fastlandet er historisk uunngåelig?

I denne månedens andre podkast analyserer journalisten Alice Hérait, som bor i Tapei, valgresultatet og den politiske utviklingen på Taiwan. I januar-utgaven av Le Monde diplomatique har Hérait skrevet artikkelen «Historien splitter fortsatt Taiwan» om hvordan uenighetene om øyas historie fortsatt former politikken og innbyggernes syn på framtiden.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal