Tilpasning for å fortsette som før

Klimatoppmøtet i Dubai ble avsluttet med optimistiske formuleringer om klimatilpasning. Men vi kan ikke tilpasse oss en temperaturstigning på fire grader.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock.

Frankrikes miljøminister Christophe Béchu skremte mange i februar i fjor med uttalelsen om at landet hans måtte «forberede seg på en temperaturstigning på fire grader». Etter COP28 i Dubai i desember gjentok han budskapet og forklarte at det «ikke handler om pessimisme». Det dreier seg, ifølge ham, «om å forholde seg til nøyaktig det ekspertene i FNs klimapanel og FN forteller oss, at med dagens trend vil klimaendringene føre til en global oppvarming på mellom 2,8 og 3,2 grader, noe som betyr fire grader hos oss.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal