Historie

Når historien mytologiseres

Medienes minneseremonier bidrar til å legge lokk på de viktige lærdommene fra andre verdenskrig. Mediene minnes for at vi lettere skal glemme. Alle de krigførende parter var uten skrupler når det gjaldt forsvarsløse, tettbefolkede områder.

Posted on

For seksti år siden, 8. mai 1945, brøt Det tredje riket sammen, og andre verdenskrig tok slutt i Europa. I Asia fortsatte den frem til 2. september 1945, da representanter for Japan, beseiret av verdens første atombomber, undertegnet kapitulasjonspapirene om bord på det amerikanske slagskipet Missouri.

Er det fortsatt nødvendig å snakke om denne konflikten, på et tidspunkt da mediene i forbindelse med mangfoldige minneseremonier – landgangen i Normandie, frigjøringen av Paris, befrielsen av Auschwitz og senere Buchenwald, Berlins fall – overlesser oss med utallige bilder og uendelige kommentarer om de viktigste begivenhetene under denne krigen? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver